Biogasleiding (SCIOS scope 7a en 7b)

De overheid heeft bepaald dat stookinstallaties, zoals verwarmingsketels, luchtverhitters, stoomketels, boilers, spuitcabines, ovens, drogers, etc. gekeurd dienen te worden conform het activiteitenbesluit. Wanneer deze toestellen keuringsplichtig zijn, geldt dit ook voor de brandstoftoevoerleiding, in dit geval biogasleiding.

Wij zijn als Gevotec specialist op het gebied van keuringen en inspecties aan stookinstallaties en de leidingen. Hiervoor zijn wij conform SCIOS gecertificeerd onder registratienummer: R 203.

De afgelopen jaren hebben wij meerdere biogasinstallaties gekeurd, voornamelijk binnen de industrie en bij waterzuiveringsinstallaties. Naast binnenleidingen kunnen wij ook uw terreinleiding inspecteren. 

 

  • Een gasleiding met een ontwerp gasdruk van meer dan 0,5 bar is volgens de SCIOS indeling een hogedruk leiding. Deze leiding dient conform SCIOS scope 7b gekeurd te worden. Naast de scope 7b keuring kunnen wij als Gevotec u ook van dienst zijn met de periodieke controles van drukregelaars, afslag- en afblaasveiligheiden, gasdrukverhogers, etc.
  • Een lagedruk leiding is een leiding met een ontwerpdruk lager dan 0,5 bar. Deze leiding dient conform SCIOS scope 7a gekeurd te worden.


De keuring aan de gasleiding houdt het volgende in:

  • Eerst dient er aan de gasleiding een uitgebreide keuring gedaan te worden. Dit is de Eerste of Bijzondere Inspectie (EBI) scope 7. Het rapport van deze EBI wordt het basisrapport van de installatie, aan de hand waarvan de volgende inspecties plaatsvinden.
  • Na deze eerste inspectie dient er een Periodieke Inspectie (PI) scope 7 uitgevoerd te worden. De frequentie van deze inspectie is normaal gesproken 4 jaar.

Naast de inspecties kunnen wij u ook van dienst zijn met engineering, installatie, reparatie, gaslekkages opsporen, etc. van gasleidingen en gasreduceersets.

Vraag een offerte aan!

Wij zijn gespecialiseerd in het inspecteren en engineeren van technische installaties.
Vraag gemakkelijk en snel een offerte aan via de onderstaande button.

Offerte aanvrageN

Gevotec Sansidor
Scios