Olieleiding (SCIOS scope 7c)

De overheid heeft bepaald dat stookinstallaties, zoals verwarmingsketels, luchtverhitters, stoomketels, spuitcabines, noodstroomaggregaten, dieselpompen, etc. gekeurd dienen te worden conform het activiteitenbesluit. Wanneer deze toestellen keuringsplichtig zijn, geldt dit ook voor de brandstoftoevoerleiding, in dit geval olie/HBO/diesel.

Wij zijn als Gevotec specialist op het gebied van keuringen en inspecties aan stookinstallaties en de leidingen. Hiervoor zijn wij conform SCIOS gecertificeerd onder registratienummer: R 203.

De afgelopen jaren hebben we veel ervaring opgedaan met het inspecteren van olieleidingen zowel voor branders als voor (noodstroom)aggregaten. 

De keuring aan de olieleiding houdt het volgende in:

  • Eerst dient er aan de olieleiding een uitgebreide keuring uitgevoerd te worden. Dit is de Eerste of Bijzondere Inspectie (EBI) scope 7c. Het rapport van deze EBI wordt het basisrapport van de installatie, aan de hand waarvan de volgende inspecties plaatsvinden.
  • Na deze eerste inspectie dient er een Periodieke Inspectie (PI) scope 7c uitgevoerd te worden. De frequentie van deze inspectie is bij installaties onder de 100 kW om de 4 jaar en boven de 100 kW om de 2 jaar.

Vraag een offerte aan!

Wij zijn gespecialiseerd in het inspecteren en engineeren van technische installaties.
Vraag gemakkelijk en snel een offerte aan via de onderstaande button.

Offerte aanvrageN

Gevotec Sansidor
Scios