Ovens en Drogers

Wij zijn als Gevotec gespecialiseerd in stookinstallaties. Wij kunnen u diverse diensten aanbieden met betrekking tot thermische procesinstallaties, zoals ovens, drogers, koffiebranders, etc.

De volgende diensten kunnen wij u bieden:

SCIOS-inspecties:

De overheid heeft bepaald dat industriële branders, ten behoeve van onder andere een oven, een droger, een koffiebrander, etc. boven een bepaald vermogen gekeurd dient te worden conform het activiteitenbesluit.

 

  • Voor industriële branders die gasgestookt zijn, geldt de keuringsplicht bij een brander waarvan het nominaal thermisch ingangsvermogen (belasting onderwaarde) groter is dan 100 kW.
  • Voor olie gestookte installaties geldt dit voor een nominaal thermisch ingangsvermogen groter dan 20 kW.

Wanneer u meer wilt weten over de inhoud van deze inspectie kunt u hier klikken.

Arbeidsmiddelen en machine richtlijnen

Voor sommige arbeidsmiddelen geldt, naast een onderhoudsplicht, ook een aanvullende keuringsverplichting. Voor elektrische arbeidsmiddelen is dit algemeen bekend. Voor (gasgestookte) arbeidsmiddelen, zoals ovens en drogers, is dit minder bekend.

Wat is een arbeidsmiddel of een machine?

Onder arbeidsmiddelen vallen alle hulpmiddelen die bij het werk gebruikt worden, dit varieert van eenvoudig gereedschap tot machines en componenten van procesinstallaties. Hierbij kunt u bijv. denken aan ovens, drogers, etc. Wanneer u hier meer over wil lezen kunt u hier klikken.

Wilt u meer informatie over deze inspectie, en hoe dit in zijn werk gaat? Dan kunt u hier klikken.

Engineering

Omdat er zoveel regels en normen bestaan met betrekking tot stookinstallaties en de bijbehorende leidingen, willen wij u graag als specialisten helpen om een antwoord te vinden op al uw vragen! Bij ons als Gevotec bent u op het juiste adres voor alles wat met engineering en regelgeving te maken heeft.

Wilt u meer lezen over wat wij allemaal te bieden hebben met betrekking tot engineering, dan kunt u hier klikken of contact met ons opnemen om te kijken hoe wij u het beste kunnen helpen met uw vragen!

Service & Onderhoud branders

Omdat het belangrijk is voor uw productie dat de branders van uw oven en droger zo optimaal en veilig mogelijk blijven branden, bieden wij als specialisten ook graag het onderhoud aan uw branders aan. Wij zijn SCIOS gecertificeerd om dit onderhoud uit te mogen voeren.

Wij hebben veel ervaring in de industrie met ovens, drogers, koffiebranders, spuitcabines, etc. Wij willen u graag helpen om uw installaties zo optimaal mogelijk te laten functioneren!

Graag komen wij met u in contact om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.

NEN 3140 inspecties

Omdat wij als specialisten graag een zo hoog mogelijke service willen bieden kunnen wij ook de NEN 3140 inspectie aan uw oven, droger, etc. uitvoeren. Dit houdt in dat wij de elektrotechnische veiligheid van deze installaties beoordelen.

Om een veilige werkomgeving van uw medewerkers te garanderen is het belangrijk om ook een NEN 3140 inspectie aan uw ovens, drogers en andere thermische procesinstallaties uit te voeren. Door het regelmatig uitvoeren van deze inspecties zorgt u ervoor dat deze installaties in goede staat blijven en eventuele incidenten, zoals elektrocutie en brand voorkomen worden. De keuring geeft u inzicht in risico’s zodat u tijdig actie kunt ondernemen.

Wij nodigen u van harte uit om contact met ons op te nemen om te kijken wat mogelijk is voor u!

Vraag een offerte aan!

Wij zijn gespecialiseerd in het inspecteren en engineeren van technische installaties.
Vraag gemakkelijk en snel een offerte aan via de onderstaande button.

Offerte aanvrageN

Gevotec Sansidor
Scios